Courses

Forår 2018

Lav collage ud fra talemåder

Det er sundt at lave collage! Det er jeg faktisk ret sikker på. Den finurlige leg med papir, lim og saks er balsam for tanker og sjæl. På denne aften skal vi omsætte nogle af de mange danske ordsprog til collage.

ko på isen.png

Hvordan vil du fx. lave “Der er ingen ko på isen” eller “Hun har pip i låget” eller måske “Han har en skrue løs”??

Jeg finder alskens papir, sakse og lim frem, og så er det bare at gå i gang.

Tid: Onsdag d. 14. marts kl 19 – 21.30

Sted: Jettes Værksted

Pris: 75, – kr incl materialer, kaffe/te og kage

Tilmelding: sms til 52457145 eller mail til jetteskadhauge@gmail.com

 

Efterår 2017 i Jettes Værksted

 Så er sensommeren og efteråret på vej, og jeg håber I har lyst til endnu en omgang kreative aktiviteter i mit værksted. Det har skiftet navn. Den anden Flodhest er gået på pension, så nu hedder det blot Jettes Værksted. Det ligger stadig i Romsøgade 5, 1. th.,2100 København Ø. Der laver vi håndens arbejde – med hjerne og hjerte som makkere.

Send gerne programmet her videre til venner og bekendte og tag dem med til en aften eller eftermiddag. Du behøver ingen særlige forudsætninger for at deltage – alle er velkomne. Det perfekte resultat er mindre interessant end den inspirerede og undersøgende proces. Til at hjælpe os på vej har vi i denne sæson gæsteinstruktører fra her og der og øst og vest.

Jeg vil gerne lave et rum, hvor der er koncentration, samtale, nysgerrighed og først og fremmest glæde ved at skabe. Jeg håber, du har lyst til at være med igen – eller for første gang.

Vi mødes enten onsdag aftener eller søndag eftermiddage.

Decoupage

Med tynde lag papirservietter og lim skal vi lave decoupage og dekorere ting: fx æsker, notesbøger og opbevaringskasser. Medbring ting du vil arbejde med og servietter, hvis du har nogle. Pensler, lim og ekstra servietter og papir findes, ligesom der også vil være ting, du kan lave decoupage på,- så bare kom og vær med! Bolette Bondum er instruktør og hjælper os med ideer og teknik.

Pris: 75, – kr (incl. kaffe/te og kage)

Dato: Onsdag d. 23. august kl 19 – 21.30

 

de3decoupage.jpg

Glasmaling

Skal barnebarnet have et særligt glas? Eller skal kæresten? Trænger dine opbevaringsglas til en opfriskning? Eller skal du lave syltetøjsglasset om til et bolsjeglas?Mal dit motiv eller mønster, – put glasset i ovnen i 30 minutter – og så er det klart!Medbring div. glas som du vil arbejde med. Farver og pensler (og ovn) findes i værkstedet.

Instruktør: Bolette Bondum

Pris: 75, -kr (incl. kaffe/te og lidt sødt)

Dato: Søndag d. 24. september kl. 13.30 – 16.30

glas

“Sammensyning”

Har du lyst til at brodere og sy sammen med andre? Har du brug for inspiration til mønstre eller nye sting? Eller vil du bare fortsætte det, du er allerede er i gang med i godt syselskab? Så kom til “Sammensyning” to gange i løbet af efteråret. Tag dit broderi og hvad du har af mønstre med. Det vil være forskelligt stof og garn, du kan arbejde med, hvis du skal starte noget nyt.

udkant.pngbroderi

Broderi kan have mange funktioner og udtryk, og lige nu sker der en masse. Thomas Wolsing omsætter billeder af gamle faldefærdige huse til store korstingsbroderier, når han går i krig mod udkantsmyten. En anden ung mand, Jacob de Graaf, laver smukke moderne udgaver af gamle traditionelle nordiske mønstre i sit firma Modern Folk Embroidery. Jeg er i gang med et af hans mønstre til en navneklud eller sampler. Chek dem evt. på Google og overvej hvad du har lyst til at brodere. Broderi er gammelt og nyt, sundhed for sjælen, sjov for øjet – og vanedannende!

Datoer: Søndag d. 3. september kl 13.30 – 16 og søndag d. 29. oktober kl 13.30 – 16.

Læg gerne 20, – kr. til kaffe og kage –

Stemninger, personlige historier og årstiderne i dit liv – i et kreativt udtryk

 Fiona, der – blandt meget andet – er en passioneret fotograf, vil vise en af sine fotoserier. Hun arbejder med flere lag i sine fotografiske serier, hvor stemninger og personlige historier ligger bag.

Anne-Birgitte, der har arbejdet som underviser i meditation i mange år, vil derefter guide os i en kort meditation på årstiderne i dit liv med fokus på, hvordan vi bevæger os videre i livscyklen. Det vil give inspiration til et kreativt udtryk, som du selv vælger og laver afslutningsvist. Materialer vil være til rådighed.

Pris: 75, – kr

Dato: Onsdag d. 22. november kl. 19 – 21.30

Tegning

At sætte en streg eller lave en smuk buet linje – det er helt fundamentalt og noget, der gir glæde. De fleste af os har glemt det og synes ikke, at vores streger er pæne nok. Glem det! Kom og tegn og åbn for glæden ved at sætte spor, som mennesker altid har gjort overalt i verden.

 fai.png

Portræt

Fai er uddannet portrættegner fra Bangkok, og hun guider os igennem en aften med fokus på portrættegning. Du kan lave et selvportræt eller et portræt af en anden person. Find nogle fotos, som du har printet på papir og tag dem med. Papir, blyanter og farvekridt findes.

Pris: 75, – kr (incl kaffe/te og kage)

Dato: Onsdag d. 4. oktober kl. 19 – 21.30

ana.png

 By eller landskab

Jeg kender en pige fra Panama. Hun hedder Ana, og hun er arkitekt og en dygtig tegner. Hun elsker togstationer og gamle bygninger og kan godt lide at tegne, hvad hun ser på en station eller i byen.  Ana kommer denne aften og viser os, hvordan man kan tegne efter et foto. Medbring evt. nogle forskellige fotos af bygninger, blomster eller træer, som du vil prøve at omsætte til en tegning.  Papir og tegneredskaber findes i værkstedet.

Pris: 75, – kr (incl kaffe/te og kage)

Dato: Onsdag d. 1. november kl. 19 – 21.30

Skov-værksted i november

Årets sommerkursus bliver konverteret til et novemberkursus i år! Vi skal lave kranse af naturmaterialer, som vi finder i Lises dejlige skov ved Mørkøv. Og siden det snart er jul, skal vi også lave hjerter af spillekort. Jeg har set nogle fine eksemplarer hos www.rocknrollhausfrau.dk, som vi vil lade os inspirere af.

Medbring: saks, ståltråd, garn eller snor – og et gammelt sæt spillekort. Hvis du ikke har nogen, så deler vi, hvad vi har. Husk også en madpakke til frokost.

Adresse: Vinhuset, Skamstrupvej 112, 4440 Mørkøv. Hvis du har brug for transport, kan vi måske arrangere noget, så sig til.

Pris: 75,- kr (incl kaffe og kage)

Dato: Søndag d. 12. november kl. 11 – ca. 15.30

kortkr3

Kast dig ud i det hele eller noget at det – det gør dig glad!

Tilmeld dig på

jetteskadhauge@gmail.com

eller med sms til 52457145

 

 

Program forår 2017

Her finder du programmet for foråret 2017 i værkstedet Den anden Flodhest, Romsøgade 5, 1. th, 2100 København Ø. Temaet er NATUR, og vi skal finde inspiration i planter, dyr, blomster og træer. Der er som noget nyt besøg af to gæstelærere og en tur til Statens Museum for Kunst i dette halvår!

Du behøver ingen særlige forudsætninger for at deltage udover at have lyst til at være med og udfolde dig sammen med andre.

Tilmelding til alle arrangementer til Jette Skadhauge på jetteskadhauge@gmail.com eller pr sms til 52457145. Jeg glæder mig til at se dig til en eller flere af nedenstående dage fyldt med inspiration og kreativitet.

Januar

 Pakistansk tekstilkunst

Tag med på Statens Museum for Kunst, hvor vi skal se udstillingen “To verdener som én” af den pakistanske kunstner Aisha Khalid. Museet skriver:

Hypnotiserende mønstre, tusindvis af broderisting, minutiøse penselstrøg og stikkende nåle. Dyk ned i den pakistanske kunstner Aisha Khalids univers, hvor verdener mødes og smelter sammen.

Der er mange veje ind i Aisha Khalids kunst – og mange verdener – der udfolder sig i den pakistanske samtidskunstners hypnotiserende og præcist udførte værker. I udstillingen kan børn og familier dykke ned i et univers fyldt med mønstre, der får det til at flimre for øjnene, og hvor der gemmer sig tilslørede kvinder, eventyrlige figurer og huller, der leder ind til andre verdener. Under overfladen gemmer sig også historier om identitetsskabelse, magtstrukturer og vestlige forestillinger om Pakistan.

khamal

 Vi holder et lille “møde” i cafeen, når vi har set udstillingen med fokus på “hvad kan det her inspirere mig til?” – uden at det skal blive for pædagogisk! Der vil også være mulighed for at se udstillingen Japanomania om japansk kunsts indflydelse i Danmark, hvor fugle, fisk, insekter, grene og blomster spiller en vigtig rolle.

 Søndag d. 29. januar 2017, kl 13

Vi mødes i forhallen til Statens Museum for Kunst

Pris: 110, – kr i entre til museet

 

Februar

Decoupage

Dronningen gør det! Og nu gør vi det: laver decoupage.

Min kollega, Bolette Bondam, kommer og viser os, hvordan man laver decoupage. Med papirservietter og lim skal du udsmykke en æske, en lille notesbog og måske en urtepotte.

Hvis du har flotte servietter – måske med naturmotiver – eller møder nogen på din vej så tag dem med, ellers vil der være, hvad du skal bruge.

Søndag d. 26. februar kl 13.30 – 16

Pris: 75, – kr incl materialer, kaffe og kage

 

Marts

 Print

Vi skal skære små gummi printblokke og lave simple fine print med naturmotiver på stof eller papir.

Andrea Restrepo, som er designer af økologisk undertøj, kommer og viser os, hvordan hun laver sine egne naturinspirerede print på sine produkter. Du kan finde Andrea, som kommer fra Colombia og er en af mine tidligere kursister på sprogskolen, på www.mosaikecostudio.com

Søndag d. 19. marts kl 13.30 – 16 (eller når vi er færdige)

Pris: 100, – kr incl materialer, kaffe og kage

hons

April

 Broder en høne

eller et andet dyr udvalgt fra gamle mønsterbøger. Med korsting, kædesting eller bagsting skal vi sy dyr – til servietten i brødbakken, i nakken på en skjorte, på en lille hyggepude til et barn du kender eller noget helt andet. Mormors mønsterbøger har bud på kyllinger, storke, katte, fisk, heste og meget mere.

Søndag d. 2. april kl 13.30 – 16

Pris: 100, – kr incl materialer, mønstre, kaffe og kage

 

Maj

Uro med origami sommerfugle

Foråret skal hilses velkommen med en stribe origami sommerfugle i fine farver til at hænge op i dit vindue eller over baby’ens puslebord. Origami egner sig godt til at sende, så du kan folde personlige “hilsner” og sende dem til venner og bekendte. Du kan også bruge dine origamisommerfugle til bordpynt til en af forårets eller sommerens fester.

Søndag d. 7. maj kl 13.30 – 16

Pris: 75, – kr incl papir, kaffe og kage

sommerfugl

 

Juni

 Tegning, akvarel eller fotografering i palmehuset i Botanisk Have.

Væksthusene i Botanisk Have er altid en oplevelser af former og farver. Når du tegner, maler eller fotograferer, ser du planter og blomster på en anden måde, end når du bare går forbi. Du får et par lette opgaver, som ikke kræver særlige forudsætninger – udover at du har lyst til at prøve at fæstne dine indtryk på papir eller i foto.

Til sidst samles vi i cafeen (udendørs hvis vejret er godt) og deler oplevelser og produkter.

Søndag d. 11. juni kl 13.

Vi mødes ved indgangen til Botanisk Have på hjørnet af Gothersgade og Nørrevoldgade lige ved Nørreport

Du skal medbringe dine egne materialer, kamera, en blok, blyant eller farver.

På gensyn – og god fornøjelse

 

 

 

 

 

 

 

Efterårskurser 2016 i Den anden Flodhest

Så kan du glæde dig til efterårets minikurser i mit kreative værksted, Den anden Flodhest, med fokus på papir og at brodere. Der vil være to typer kurser, men du kan mikse datoer og indhold som det passer dig.

grenstingkadai sing

 Sy –søndage, kl 13.30 – 16

Tag dit eget broderi eller sytøj med, hvis du har noget du er i gang med eller lær at sy og anvende en bestemt slags sting.

Søndag d. 25. september:

Sy kamal kadai sting, en slags indiske vævesting, der kommer fra Andra Pradesh. Du væver din tråd i et viftemønster, og disse sting er flotte til blomster og dekoration.

Søndag d. 30. oktober:

Sy et “naturbroderi” med forskellige slags grensting. Det er elegante sting, som også kaldes fjersting, og som på engelsk hedder maidenhair stitch. Rent eventyr!

Søndag d. 13. november:

Sy tungesting, lukkede, krydsede eller lige, både på stof og papir. Geniale sting til striber og til at kante med.

stjernetungesting

Onsdag aftener med papir, kl 19 – 21.30

Onsdag d. 7. september:

Væv og flet med papir. Du skal væve med farvede papirstrimler – måske på brugte rammer fra bistader. Vi skal også lave ord-billed-væv med udklippede linjer fra gamle bøger

Onsdag d. 12. oktober:

Lav et gammeldags trusselsbrev med et glimt i øjet. Med ordcollage kan du komme af med et vigtigt budskab eller producere et poetisk opslag. Vi klipper og klistrer med bogstaver.

Onsdag d. 30. november:

Fold en origami stjerne med 12, 14 eller 16 takker eller en origami vinterluffe til at sætte på en guirlandesnor.

Sted: Værkstedet, Den anden Flodhest, Romsøgade 5, 1. th., 2100 København Ø

Pris: 75, – kr, incl te og kage

Tilmelding til jetteskadhauge@gmail.com eller pr sms til 52457145

Jeg glæder mig til at se jer omkring arbejdsbordet. Tag gerne en ven med!

_________________________________________________________________

Sommerkursus:    Portræt af et træ

Søndag d. 21. august kl. 10 – 16 er der sommerkursus i regi af Den anden Flodhest. Igen i år har vi fået lov at være i Lises store dejlige have ved Skamstrup på Midtsjælland. Adressen er Vinhuset, Skamstrupvej 112, 4440 Mørkøv.

Da vi er midt i en stor skov, skal vi kigge på træer, og du skal lave et eller flere forskellige billeder eller udtryk, der fortæller om et træ.

træ 2træ 4

Vi kan

 • tegne /male eller lave collage af træet
 • lave gnidetryk af stammer og bark med papir og kridt til collage eller broderi
 • tegne eller på anden måde bruge et enkelt blad på træet
 • skrive ord og lave billeder om træet i en lille foldebog eller på kort
 • og meget mere!

træ 3træx

Program:

Kl 10               Ankomst, introduktion og formiddagskaffe

Kl 10 -11        Tur i skoven med skitseblok, kamera og evt. kurv til at samle materialer i –      eller bare med åbne øjne og sjæle

Kl 11- 13          Vi arbejder

Kl 13 – 13.30   Frokost

Kl 13.30 – 15   Vi arbejder mere

Kl 15 – 16         Præsentation af dagens projekter, kaffe og kage

Medbring: Frokostpakke og drikkevarer til frokost, papir og farver, hvis du har noget, som du gerne vil arbejde med. Jeg fylder bagagerummet med materialer, som du frit kan bruge af, som du vil. Formiddagskaffe og eftermiddagskaffe og kage vil blive serveret!

Pris: 100 kr.

Tilmelding til jetteskadhauge@gmail.com eller pr sms på tlf. 52457145

_________________________________________________________________

 

Forårsfold

Søndag d. 8. maj 2016,  kl 13.30 – 16 kan du lære at folde fine fugle og hjerter med krop. Det foregår i mit værksted, Den anden Flodhest, Romsøgade 5, 1. th. Der vil være de materialer du skal bruge – bl.a. også smukt papir fra Alhambra og japansk tegneseriepapir

Pris: 75, – kr , incl kaffe og kage.

Tilmelding på jettekskadhauge@gmail.com eller sms til 52457145.

fugle

 

SySalon, 17. april 2016

terningblåt mønster langt

Har du lyst til at bruge en søndag eftermiddag med at brodere (eller væve) sammen med andre? Måske er du allerede i gang med et projekt, – så tag det med og slå dig ned i sofaen eller ved bordet i min SySalon.  Eller mangler du inspiration til mønstre eller et nyt projekt?  Måske skal du brodere et slogan til at hænge op på din væg?

Der vil være garner, nål og tråd og forskellige slags stoffer til at brodere på, hvis du mangler noget,  og du vil kunne finde inspiration i diverse mønsterbøger og sikkert også i andres broderi- eller væveprojekter, hvis du har brug for det.

Tid og sted:

 • Søndag d. 17. april kl. 13.30 – 16.30
 • Værkstedet Den anden Flodhest , Romsøgade 5, 1. th, 2100 Kbh Ø

Tilmelding til jetteskadhauge@gmail.com

Læg en halvtredser til materialer m.m. og nyd din te eller kaffe og et stykke kage undervejs.

Jeg er selv lige nu i gang med 2 broderier –  gode gamle korssting!! – og har ideer til en serie nye vævninger, som måske er kommet lidt længere inden d. 17. april.

________________________________________________________________

 

Marts 2016

Sting du kan li

jeg broderer, crop

Har du lyst til at lære nogle forskellige slags sting, som du kan bruge til mange  kreative projekter senere hen?? Eller viderudvikle dem du allerede kender?
Denne aften starter du på at lave din egen ”sting ordbog” med prøver på bla
 1. forsting, der også kan blive til smukke japansk inspirerede sashiko broderier eller Holbeinsyning
 2. bagsting, som bruges til billed broderi eller kan udvikles til Kina sting
 3. smukke grensting, dobbelte, lukkede eller som jomfruhårsting
 4. tungesting der er perfekte til kanter eller striber
Det lyder svært, men det er det ikke!  Det er en verden af gamle teknikker og traditioner, som er udviklet og bruges i hele verden på forskellige måder.  Du folder en bog af tykt papir og kan sætte dine prøver og noter ind i den som du vil.
Tid og sted: Onsdag d. 16. marts kl.  19 – 21.30 i værkstedet Den anden Flodhest, Romsøgade 5, 1. th., 2100 København Ø
Pris:  100, – kr incl materialer, te og kage.
Vi ses!!                    Hilsen   Jette

kina sting crop

 

Advertisements