Den røde tråd

Al magt til det skrøbelige, det skæve, det meditative – det broderede!

Det var den følelse jeg havde, da jeg forlod en udstilling med broderede flag. I min sidste blog var temaet: hvad skal vi dog stille op med vores broderier?

flag 2flag 3

Brodøsen  og tekstilkunstneren Gudrun Hasle giver et overbevisende svar på det i sin udstilling FLAG i Galleri Tom Christoffersen, http://tomchristoffersen.dk/exhibitions/flag/

Hun har over flere år broderet dannebrogsflag på mere eller mindre tilfældige stykker stof bla. gamle viskestykker. Med samme type lange sting (kædesting?) har hun broderet den ene række efter den anden af røde og hvide sting, som tilsammen udgør en hel serie portrætter af…….Dannebrog. Store og små. Skæve og med lidt forskellige farver garn – sikkert alt efter hvad der lige var i sykurven, når der skulle broderes.

flag 1

Det magtfulde nationale symbol udsat for meditativ kvindelig behandling i en proces som føles yderst meningsfuld i al sin meningsløshed. Gudrun Hasles vedholdenhed er imponerende, og bestemt noget man kan spejle sig i.

Alle flagene hænger der side om side tømt for ethvert tilløb til national patos, – det er en helt anden historie, der fortælles her. En af de historier jeg fik med hjem var – det vi egentlig godt ved, – at mening, det er noget, du selv skaber i det, du gør – i det du broderer!

Og det gør ikke noget, at der er meget af det!!

 

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s